Hoe houd je de kosten van jouw autoverzekering laag?

Hoe houd je de kosten van jouw autoverzekering laag?

Een autoverzekering is voor iedereen die een auto bezit verplicht. Je wilt natuurlijk niet voor vervelende financiële verrassingen komen te staan wanneer er iets met jouw auto gebeurt. Maar tegelijkertijd wil je ook liever niet te veel betalen aan de premie voor de verzekering. Hoe zorg je ervoor dat je een goede autoverzekering hebt, zonder te veel te moeten betalen? In dit artikel geven we je een aantal handige tips waarmee je de kosten van jouw autoverzekering laag kunt houden.

1. Vergelijk verschillende verzekeringen

Het is verstandig om niet zomaar de eerste de beste verzekering af te sluiten die je tegenkomt. Vergelijk verschillende verzekeraars en kijk kritisch naar de polisvoorwaarden en de premies. Vaak hanteren verzekeringsmaatschappijen verschillende tarieven en voorwaarden, dus door te vergelijken kun je erachter komen welke autoverzekering goedkoop is en het beste bij jou past.

2. Verhoog je eigen risico

Door het eigen risico te verhogen, kun je de premie die je maandelijks of jaarlijks betaalt naar beneden brengen. Het gaat hier om het bedrag dat je zelf moet betalen bij schade aan jouw auto. Mocht je hierdoor in de toekomst te maken krijgen met schade, dan moet je wel de portemonnee trekken. Bedenk dus goed hoeveel risico je wilt nemen.

3. Kies een passende dekking

Een andere manier om te besparen op je autoverzekering is door een dekking te kiezen die bij jou en jouw auto past. Als je bijvoorbeeld een vrij oude auto hebt, zou het kunnen dat een uitgebreide cascodekking niet nodig is. Goed om bij stil te staan.

4. Elektronische systemen

Elektronische systemen kunnen jou in bepaalde situaties helpen om te besparen op je autoverzekering premie. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een verzekeraar een lagere premie aanbiedt wanneer je een alarmsysteem of startonderbreker in jouw auto hebt geïnstalleerd. Ook andere elektronische hulpmiddelen, zoals een achteruitrijcamera of parkeersensoren, kunnen leiden tot een lagere premie. Zo ben je ook nog eens veiliger onderweg.

5. Schadevrije jaren

Tot slot is het goed om te weten dat je korting op je premie kunt krijgen wanneer je schadevrije jaren hebt opgebouwd. Elke verzekeraar, zo ook bij Unive autoverzekering, hanteert hierin een andere aanpak, dus bekijk goed bij welke maatschappij jij hier het meeste voordeel uit haalt.
 

Terug naar overzicht

Procurementnieuws brengt u inkoop nieuws, supply chain nieuws en business nieuws van gerenomeerde binnenlandse en buitenlandse mediaspelers. Naast het laatste inkoop nieuws, supply chain nieuws en videonieuws treft u tevens regelmatig een aantal inkoop columns op deze website aan.

Voor al uw vragen
Joep Lammers info@procurementnieuws.nl
Contactformulier