Inkoop advies

Procurementnieuws is uw strategische partner voor inkoopadvies, van inventarisatie tot implementatie!

Uw organisatie wilt graag doelmatig en rechtmatig te werk gaan en daarbij speelt inkoop een steeds grotere rol. Procurementadvies helpt u bij het totale inkoopprofessionaliseringstraject. Er wordt namelijk een traject afgelopen dat van strategisch onderzoek tot aan tactische en operationele implementatie loopt.

Het inkoopadvies traject

Het inkoopadvies begint met een gedegen inventarisatie dat gevolgd wordt door een heldere inkoop analyse. Zo kan er gekeken worden naar een bestaand portfolio van leveranciers, de huidige inkoop categorieën en commodities, inkomende facturaties en inkoop- en organisatie processen. Daarna wordt ervoor gezorgd dat processen verder opgezet, verbeterd en geprofessionaliseerd worden. Dit wordt allemaal gedaan vanuit de strategische doelstellingen van uw inkooporganisatie.

Advies op verschillende zaken

Procurementadvies helpt en ondersteunt u op professionele wijze op specifieke onderdelen om het maximale uit uw inkopen te halen. Hierdoor kan er advies in inkoop gegeven worden met zaken zoals:

 • Inkoopdiagnose
 • Inkooptrainingen en opleidingsadviezen
 • Inkooporganisatieverbetering
 • Implementatie van inkoopplannen

De professionele en ervaren interim inkopers en inkoopconsultants zullen u ondersteunen met tijdelijk inkoopadvies, capaciteit overbrugging op de inkoopafdeling en met het implementeren van inkoopprofessionaliseringsplannen die voortvloeien uit het inkoopadvies.

Advies op diverse gebieden

Naast inkoopadvies, kan procurementadvies ook handig zijn wanneer u advies nodig heeft op het gebied van:

 • Het opzetten en invullen van een projectmanagement
 • Het ontwikkelen van de Non Product Related inkopen (dit zijn inkopen voor de facilitaire organisatie)
 • Het ontwikkelen van de product related procurement (dit zijn inkopen voor de core business)

Daarnaast hebben deze adviseurs vaak juridische achtergronden waardoor er ook een stuk juridische know-how gegeven kan worden die betrekking heeft op de inkoop levering. Hierdoor kunt u effectief zaken doen waarbij juridische zorgen niet aanwezig zijn. Vaak bieden procurement bedrijven daarom deze service aan:

 • inkoopadvies & juridisch advies met betrekking op Contracting en Contractmanagement
 • inkoopadvies & juridisch advies met betrekking op Tenders
 • inkoopadvies & juridisch advies met betrekking op Europese Aanbestedingen
 • Workshops op maat die gaan over inkoop en Europese Aanbestedingen

Procurementnieuws brengt u inkoop nieuws, supply chain nieuws en business nieuws van gerenomeerde binnenlandse en buitenlandse mediaspelers. Naast het laatste inkoop nieuws, supply chain nieuws en videonieuws treft u tevens regelmatig een aantal inkoop columns op deze website aan.

Voor al uw vragen
Joep Lammers info@procurementnieuws.nl
Contactformulier