Kostenoptimalisatie

Kostenoptimalisatie voor ondernemingen

Door de recessie hebben bedrijven rekening moeten houden met het besparen van hun kosten. Hierdoor hebben bedrijven na kunnen denken en zullen ze na moeten blijven denken hoe ze het productieproces kunnen verbeteren en een kostenoptimalisatie kunnen bereiken. Hierdoor kun jij door een lageren kostenpost je omzet laten stijgen. Het percentage winst uit de omzet is te verbeteren door je inkoop-, proces- en kostenproces te optimaliseren.

Toenemende interesse naar professionalisering

Er is tegenwoordig nog steeds een toenemende interesse vanuit de top van ondernemingen voor professionalisering van de inkoop of de supply chain. Door deze professionalisering zijn er grote successen geboekt in kostenoptimalisatie. Door deze successen hebben ondernemingen hun concurrentiepositie verbeterd en zijn hierdoor ook stabieler geworden.

Op deze manier zijn de supply chain en productieprocessen verfijnd. Op deze manier heeft inkoop een strategische rol in de organisatie.

Een aantal gebruikte tools voor kostenoptimalisatie

Tijdens je kostenoptimalisatie maakt u gebruik van een aantal tools waarbij besparingen op kunnen lopen tot wel 30% van het totale inkoop en logistieke budget. Tools die gebruikt worden zijn:

  • Make or buy
  • productontwikkeling
  • centralisering van de voornaamste inkopen
  • inkoopscans
  • sixsigma
  • outsourcing
  • lean implementatie

Wanneer u op zoek bent naar een professionele inkoper, inkoopconsultant of inkoopmanager of graag meer informatie wilt hebben over kostenoptimalisatie dan kunt u hier contact opnemen.

Terug naar overzicht

Procurementnieuws brengt u inkoop nieuws, supply chain nieuws en business nieuws van gerenomeerde binnenlandse en buitenlandse mediaspelers. Naast het laatste inkoop nieuws, supply chain nieuws en videonieuws treft u tevens regelmatig een aantal inkoop columns op deze website aan.

Voor al uw vragen
Joep Lammers info@procurementnieuws.nl
Contactformulier