Prestaties van inkopers

Inkopers op de arbeidsmarkt doen het beter na de recessie

Vanaf 2011 is de vraag naar inkopers en inkoopmanagers toegenomen. Dit was zelfs in de tijd dat een aantal branches voor langere periodes nog last hadden van de nadelen van de recessie. Er is een grote stijging geweest vanaf 2011 in de vraag naar inkopers en inkoopmanagers die oog hebben op het vakgebied. Er wordt ook goed gekeken hoe dit zo efficiënt mogelijk gedaan kan worden en hoe de kosten zo laag mogelijk gehouden kunnen worden.

Daarnaast is de vraag naar gespecialiseerde inkopers en inkoopmanagers fors gestegen en is het nog steeds erg in trek aangezien zij een oog op kostenbesparing houden.

Waar vind je een gekwalificeerde inkoper of inkoopmanager en hoe kies ik de juiste persoon?

De meeste professionals hebben een werkend inkoopsysteem en deze zullen dus zelden op zoek zijn naar een inkoper of inkoopmanager. Daarnaast zijn er ook veel ZZP'ers die vaak als zelfstandig adviseur functioneren. Het belangrijkste is eigenlijk dat een zaak weg weet met inkoop en supply chain zodat je zelf ook als inkoopprofessional kunt functioneren. Daarnaast kun jij gemakkelijker andere professionals beoordelen en wordt de zoektocht gemakkelijker gemaakt.

Wat doet u als er u gaat werven en er teveel aanmeldingen van professionals zijn?

Er zijn diverse procurement bedrijven en netwerken die je helpen met het begeleiden en vinden van de juiste inkoop en supply chain professionals. Deze kun je dan een vaste positie aanbieden zodat je een vaste medewerker de inkopen laat regelen. Hiernaast kun je ook op zoek gaan naar een interim inkoopadviseur die voor een afgesproken periode jou helpt met je inkopen.

Wat is de kracht van een procurementnetwerk?

Deze kracht bestaat uit een combinatie van een inkoop achtergrond en het actief zijn op de diverse markten in Nederland. Hierbij zijn deze netwerken continu bezig met procurement en supply chain. Hierdoor worden er maandelijks zo'n 12.000 pagina's door supply chain professionals bezocht. Het netwerk is sinds 2008 enorm gegroeid en ze hebben een groot aantal professionals en freelancers in dienst die allemaal gekeurd zijn.

Wat kan een procurementnetwerk of procurementadvies u bieden?

Bij procurement worden er een aantal dingen aangeboden die mogelijk zijn. Dit zijn:

  • de werving en selectie van inkopers, supply chain managers en inkoopmanagers
  • inkoopconsultancy, procurement consultancy en interim inkoop
Terug naar overzicht

Procurementnieuws brengt u inkoop nieuws, supply chain nieuws en business nieuws van gerenomeerde binnenlandse en buitenlandse mediaspelers. Naast het laatste inkoop nieuws, supply chain nieuws en videonieuws treft u tevens regelmatig een aantal inkoop columns op deze website aan.

Voor al uw vragen
Joep Lammers info@procurementnieuws.nl
Contactformulier