De voordelen van centraal inkopen voor leveranciers

Centraal inkopen heeft een aantal voordelen voor leveranciers die aangesloten zijn op dit netwerk. Op deze pagina lees je welke voordelen er zijn voor de voorkeursleveranciers en hoe deze invloed hebben op het bedrijf. Via procurement krijgen voorkeursleveranciers ongeëvenaarde mogelijkheden om hun omzet te vergroten, relaties te onderhouden op management-niveau, op lange termijn relaties op te bouwen met klanten en om hun verkoop- en marketing kosten te verlagen. Op deze manier wordt er op een efficiënte manier een toegang aangeboden tot een groot publiek van potentiële klanten. Daarnaast wordt bij procurement nauw samengewerkt om mogelijkheden te vinden tot standaardisering, proces engineering en continue verbeteringen en andere verbeteringen te realiseren die resulteren in een lagere totale kostenpost.

Een omzetgroei en vergroting van je marktaandeel

Leveranciers worden door procurement ondersteunt. Deze ondersteuningen zijn:

  • Het beperken van het aantal leveranciers per product of categorie
  • Het aansporen om een minimum jaaromzet te realiseren bij de leveranciers
  • Leden informeren en erop wijzen dat een leverancier behandeld moet worden als een lange termijn relatie

Efficiëntere verkoop- en marketingactiviteiten voor leveranciers

Naast de omzetgroei en het vergroten van je marktaandeel heeft procurement ook nog andere voordelen. Deze voordelen zijn onder andere:

  • Het ondersteunen van de leveranciers door het verkorten van een verkoopcyclus
  • Het promoten van de gemaakte afspraken met de organisatie bij de leden waardoor het gemakkelijk wordt om sneller meer verkopen te realiseren
  • Het aanreiken van nieuwe leden
  • Het houden van periodieke leveranciers-tevredenheidsonderzoeken waarvan leveranciers inzage krijgen

Leveranciers worden daarnaast niet zomaar voorkeursleveranciers. Een lid moet namelijk een leverancier nomineren en deze leverancier moet hierna door twee andere leden worden goedgekeurd. Door deze procedure zullen er slechts een aantal kwalitatief zeer goede en concurrerende leveranciers de status krijgen.

Procurementnieuws brengt u inkoop nieuws, supply chain nieuws en business nieuws van gerenomeerde binnenlandse en buitenlandse mediaspelers. Naast het laatste inkoop nieuws, supply chain nieuws en videonieuws treft u tevens regelmatig een aantal inkoop columns op deze website aan.

Voor al uw vragen
Joep Lammers info@procurementnieuws.nl
Contactformulier