Vraag Sales medewerkers groeit

De vraag naar sales medewerkers groeit enorm

Op grond van de periodieke arbeidsmarktanalyse van Yacht is er in 2016 geconstateerd dat de vraag naar sales mederwerkers enorm gestegen is ten opzichte van voorgaande kwartalen. Dit was in 2016 extra opvallend aangezien het totaal aantal vacatures in Sales & Marketing toen gedaald was met 1%. Hieruit blijkt dus dat bedrijven op zoek zijn naar ervaren sales professionals en minder naar managers.

Kenmerkende ontwikkeling

Deze ontwikkeling is kenmerkend voor het vakgebied van Sales & Marketing. Een ander opvallend stuk is dat naast de vraag naar sales mederwerkers ook de vraag naar marketingmedewerkers, accountmanagers en salesmanagers toeneemt. Echter is het aanbod van professionals op het gebied van Sales en Marketing nog wat schaars. Daardoor is het moeilijk een goede professional te vinden waardoor er een krapte ontstaat op de arbeidsmarkt.

Meer vraag naar sales mederwerkers

Wat echter de opvallendste groeier is, is de vraag naar sales medewerkers die op uitvoerend niveau werken. Om het in andere woorden te zeggen: bedrijven zijn op zoek naar sales professionals die weten hoe een deal gesloten moet worden en deze zelfde bedrijven zijn dus minder op zoek naar managers voor hun Sales en Marketing afdeling. De markt vraagt voornamelijk om sales professionals die weten hoe het is om zelf kansen te creëren en om deze kansen optimaal te benutten. Daarom wordt er dus niet gekozen voor een manager of relatiebeheerder maar voor new business hunters die een succesvol trackrecord hebben.

In 2015 was er een stijging in het aanbod van vacatures naar de volgende functies:

  • Salesmedewerker         +444%
  • Marketingmedewerker  + 97%
  • Salesmanager              + 49%
  • Accountmanager          + 35%
  • Online marketeer          + 26%
Terug naar overzicht

Procurementnieuws brengt u inkoop nieuws, supply chain nieuws en business nieuws van gerenomeerde binnenlandse en buitenlandse mediaspelers. Naast het laatste inkoop nieuws, supply chain nieuws en videonieuws treft u tevens regelmatig een aantal inkoop columns op deze website aan.

Voor al uw vragen
Joep Lammers info@procurementnieuws.nl
Contactformulier