De voordelen van centraal inkopen

Het combineren van de aankopen van individuele partijen heeft een aantal grote voordelen voor zowel de leveranciers als de klanten. Deze aankopen kunnen namelijk doorgestroomd worden naar een klein netwerk van gekwalificeerde leveranciers waardoor er voor kleinere bedrijven een toenemende kostenbesparing zal komen. Daarbij komt ook dat er betere relaties ontstaan en kunt u profiteren van ontelbare gerelateerde voordelen. Grote bedrijven zoals Unilever en BAM hebben van deze expertise al gebruik kunnen maken.

Twee soorten klanten bij centraal inkopen

Klanten worden onderverdeeld in twee groepen. Dit zijn de leden en de leveranciers. De leden geven aan welke goederen en diensten ze in willen kopen en de voorkeurleveranciers zullen deze goederen en diensten leveren. Hierdoor creëert u een efficiënte en economische omgeving voor koop- en verkooprelaties.

Wat wordt er aangeboden aan de leden en leveranciers?

Leden hebben het voordeel dat ze een elite groep voorkeurleveranciers aangeboden krijgen. Deze leveranciers zijn gecontroleerd waardoor er een gegarandeerde kwaliteit en service geleverd kan worden. Daarnaast kunt u rekenen op een extreme agressieve kostenbesparing. Leden hebben ook toegang tot het netwerk waardoor uw kennis, best practices, vaardigheden en benchmarks kunt delen.

Naast de voordelen voor de leden is er ook een groot voordeel voor de leveranciers. Leveranciers die aangesloten zijn op dit netwerk hebben een extreem efficiënte cerkoopcyclus. Hierdoor is uw verkoopcyclus veel korter dan gebruikelijk waardoor u meerdere aanvragen kunt verwerken. Het is namelijk belangrijk dat er een continue verbetering is. Daarbij hebben zowel de leveranciers als de leden een rol bij het realiseren van de voordelen van een partnerschap.

Hier leest u de voordelen voor leveranciers en leden.

Procurementnieuws brengt u inkoop nieuws, supply chain nieuws en business nieuws van gerenomeerde binnenlandse en buitenlandse mediaspelers. Naast het laatste inkoop nieuws, supply chain nieuws en videonieuws treft u tevens regelmatig een aantal inkoop columns op deze website aan.

Voor al uw vragen
Joep Lammers info@procurementnieuws.nl
Contactformulier