Scheiden met advocaat of mediator?

Een scheiding brengt op emotioneel gebied al de nodige hoeveelheid negativiteit met zich mee. Vandaar dat we begrijpen dat u dit proces het liefst zo snel en probleemloos door wilt komen. Er zijn verschillende manieren om uw scheiding te laten verlopen. Zo kunt u scheiden met advocaat of mediator. Beide vormen beschikken over hun eigen kenmerken. In dit artikel leest u alles over beide manieren van scheiden.

De rol van een scheidingsmediator

Een mediator dient te fungeren als een (onpartijdige) tussenpersoon gedurende het gehele echtscheidingsproces. Indien u wenst met goed overleg uit elkaar te gaan, maar er verschillende zaken zijn die (mogelijk) tot consternaties kunnen leiden, is het wellicht verstandig om een mediator te raadplegen. De mediator zal onderzoek doen naar de wederzijdse belangen voordat er een daadwerkelijke oplossing voor de beide partijen kan ontstaan. Een mediator zal geen beslissingen nemen. Hij zorgt voor de juiste begeleiding van het gesprek van u en uw partner tot dat u beide tevreden bent. Gemaakte afspraken worden door de mediator op papier gezet om vervolgens een echtscheiding in Eindhoven aan te vragen bij de rechter.

Scheiden met een advocaat

Indien u of uw partner geen mediator wenst gedurende de scheiding, kan er een advocaat worden ingeschakeld. De advocaat komt uitsluitend voor uw belangen op en kan onderhandelen met de advocaat van uw partner. Het contact loopt zodoende bij scheiden met een advocaat via de beide advocaten. De advocaat kan de echtscheiding vervolgens ook aanvragen bij de rechtbank en zal u vervolgens helpen tijdens de rechtszaak.

Dé Scheidingsmediator – focus op de mediator!

Het vinden van een geschikte mediator is een lastige bezigheid. Dé Scheidingsmediator begrijpt dit en helpt u graag in de zoektocht naar een geschikte mediator. Het team mediators van Dé Scheidingsmediator beschikt over de nodige ervaring. Zodoende weten zij uitstekend welk type mediator van toepassing kan zijn op uw situatie. Bovendien beschikken de mediators over enkele kernwaarden, namelijk:

  • Een keurmerk als scheidingsmediator
  • MFN geaccrediteerde mediators
  • Mediators verspreid door heel Nederland, dus altijd een mediator in de buurt

Graag meer informatie over scheiden met een advocaat of mediator? Ga dan naar de website van Dé ScheidingsMediator en neem contact op voor een gratis eerste kennismakingsgesprek.

Procurementnieuws brengt u inkoop nieuws, supply chain nieuws en business nieuws van gerenomeerde binnenlandse en buitenlandse mediaspelers. Naast het laatste inkoop nieuws, supply chain nieuws en videonieuws treft u tevens regelmatig een aantal inkoop columns op deze website aan.

Voor al uw vragen
Joep Lammers info@procurementnieuws.nl
Contactformulier